Novice‎ > ‎

SPOROČILO ZA JAVNOST

objavljeno: 29. okt. 2013 16:52 avtor: Športna zveza Koper   [ posodobljeno 29. okt. 2013 16:54 ]

Športna zveza Koper zre z optimizmom v prihodnost 

Koper, 25. oktober 2013 – Včeraj je v prostorih Arene Bonifika potekala 20. redna seja skupščine Športne zveze Koper, ki je obenem postregla tudi z zanimivo razpravo o prihodnjem delovanju športa v Mestni občini Koper ter podala tudi nekaj konkretnih predlogov za izboljšanje pogojev za delovanje športa v Kopru. 

Včeraj je v prostorih Arene Bonifika potekala 20. redna seja občnega zbora Športne zveze Koper, katere se je udeležilo vrsto predstavnikov športnih društev in klubov z območja Mestne občine Koper. V uvodu je predsednica Športne zveze Koper Sonja Poljšak predstavila poslovanje in aktivnosti zveze v preteklem letu ter prav tako spregovorila o načrtih za prihodnje obdobje. Tudi v bodoče bo nadaljevala z uspešnimi projekti kot so Dnevi odprtih vrat koprskega športa, Uživajmo ob morju, turnir v ulični košarki, Naučimo študente veslati, Primorski gorski teki, kolesarski maraton Brevet 200 km, v letu 2014 pa bo prvič luč sveta uvidel tudi Istrski maraton.

Športna zveza Koper finančno uspešno posluje, veliko programov športnih društev in klubov je sofinanciranih predvsem s strani Fundacije za šport in delno Mestne občine Koper.

Na pobudo Športne zveze Koper bo konec leta izšla tudi knjiga o zgodovini koprskega športa z naslovom »Koprska športna kronika – letopisi koprskega športa«. Knjiga, katere pripravo so sofinancirali v Mestni občini Koper in Fundaciji za šport, bo izšla v nakladi do 500 izvodov.

Kot poseben uspeh Športne zveze Koper si štejejo tudi uvrstitev s strani Olimpijskega komiteja Slovenije oz. izbor dveh mladih koprskih športnic, Monike Škrlj ter Ane Umer, ki sta letos kot predstavnici iz Slovenije v grško olimpijsko središče Olimpija odpotovali na brezplačno 14 dnevno izobraževanje za mlade športnike iz skorajda vseh držav širom po svetu.
V Športno zvezo Koper sta bili včeraj sprejeti tudi dve novi članici in sicer Vaterpolo klub Bonifika Koper ter Območna balinarska zveza Slovenska Istra Koper.Matevž Brec, Športna zveza Koper
Mobilni telefon: 051/262-407
E-pošta: sport.koper@siol.net