Novice‎ > ‎

TJAŠA VOZEL IN ROBI ŽBOGAR ZMAGOVALCA POKALA KOPRA 2013

objavljeno: 8. jul. 2013 12:20 avtor: Športna zveza Koper   [ posodobljeno 8. jul. 2013 12:34 ]

Plavalni klub Koper je v počastitev 55-letnice delovanja, uspešno izvedel mednarodni plavalni miting. Udeležba 293 plavalcev iz 20 plavalnih klubov iz Slovenije,  Italije in Španije, je bila pričakovana. 

V soboto so se Pokala Kopra 2013 poleg 16 slovenskih klubov udeležili še štirje  klubi iz  Italije in Španije. Številčna udeležba je bila pričakovana, plavalni miting pa je bil letos ponovno eno od bolj množičnih plavalnih tekmovanj v Sloveniji. V vročem in sončnem vremenu je 293 plavalcev opravilo 949 startov. Sodelujoči so se tudi letos pomerili v devetih, predvsem krajših disciplinah, s čemer v koprskem plavalnem klubu želijo tekmovanje omejiti na en dan in ga narediti čim bolj atraktivnega.  Pokal za najboljši seštevek točk dveh rezultatov in nagrada sta pripadla v ženski konkurenci Tjaši Vozel  iz PK Zvezda Kranj za dosežka v disciplinah 50 in 100 m prsno, v moški konkurenci pa plavalcu PK Gorenjska banka Radovljica Robertu Žbogarju 50m delfin in 200m mešano. Plavalni klub Koper ja razdelil še 63 kompletov medalj v 9 disciplinah in 4 kategorijah. Prejelo jih je tudi pet primorskih plavalcev. 

Popoldanski del tekmovanja se je pričel z uradno otvoritvijo tekmovanja, na kateri je podžupan MO Koper Danijel Cep predsednici PK Koper Alenki Šarkanj izročil plaketo ob 55.obletnici delovanja, soustvarjanja in promocije plavalnega športa v Mestni občini Koper. Prisotne je pozdravila tudi predsednica koprske športne zveze, članica IO OKS Sonja Poljšak.  Šarkanjeva  je ob zaključku tekmovanja vse povabila na 29.mini plavalni maraton 7.septembra in rezanje torte, ki bo na dan ustanovitve kluba, 8.julija ob 20.uri pred pisarno kluba v Žusterni. Istočasno se je še zahvalila Mestni občini Koper in številnim sponzorjem, za njihov prispevek k uspešni izvedbi plavalnega mitinga.