Active Koper za vse starosti in okuse

Post date: Jun 21, 2017 7:3:39 PM

Danes so ponudbo Active Koper preizkusili nekateri predstavniki koprskega športa, vsi ostali pa se boste v parku vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti na kopališču v Žusterni lahko znova zabavali to soboto in nedeljo.

Park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper, ki so ga v Mestni občini Koper premierno vzpostavili lani poleti in po lanskoletnem uspehu znova zagnali minuli konec tedna, tudi letos na enem mestu združuje pestro ponudbo različnih vodnih aktivnosti in športov, ki so primerni za različne starosti in okuse.

Active Koper je le ena od aktivnosti, s katerimi Mestna občina Koper krepi svojo pozicijo kot celoletna zelena, aktivna in zdrava mediteranska turistična destinacija. Foto: Vojko Rotar

Letošnja novost je izposoja zorbing žoge

Tako se obiskovalci Active Koper tudi letos vse do 24. septembra lahko preizkusijo v jadranju, potapljanju, windsurfu, supanju, vožnji s pedalini in na vodnih kolesih ter drugih z morjem povezanih aktivnostih.

Poleg nove lokacije – kopališča v Žusterni, bo ena od letošnjih težko pričakovanih novosti Active Koper izposoja zorbing žoge, ki bo kmalu na voljo.

Active Koper so že obiskali nekateri predstavniki koprskega športa. Foto: Vojko Rotar

Active Koper poletna popestritev v slovenski Istri

Da je Active Koper pomembna poletna popestritev dogajanja v slovenski Istri, so se danes dopoldne na lastne oči prepričali tudi nekateri predstavniki koprskega športa, med njimi uspešna kegljačica Leila Lisjak, odlična lokostrelka in občinska nagrajenka Mestne občine Koper Irena Rosa ter nekateri člani Rokometnega društva 2013 Koper.

Kot je na današnjem dogodku povedal koordinator za šport in rekreacijo na Mestni občini Koper Sekule Popovič, je Active Koper pomemben projekt, ki ga sofinancira Mestna občina Koper in izvaja v sodelovanju s približno desetimi športnimi društvi. Poleg tega pa gre s selitvijo lokacije parka v Žusterno za pomembno popestritev dogajanja na območju med Izolo in Koprom, ki je po zaprtju obalne ceste vse bolj priljubljeno območje za rekreativce, družine in turiste.