Dnevi slovenskega plavanja

Post date: Apr 21, 2013 7:39:45 PM

28. mini plavalni maraton KOPER 2012

Plavalni klub Koper tudi letos pripravlja, v okviru projekta Plavalne zveze Slovenije DNEVI SLOVENSKEGA PLAVANJA, tradicionalni , 28. mini plavalni maraton, ki bo v soboto, 8. septembra. Štart bo ob 10.00 uri iz kopališča v Kopru, plavalo pa se bo do kopališča v Žusterni. Proga je dolga 1.100 metrov, koridor pa bodo označila plovila, na katerih bodo plavalce spremljali tudi reševalci iz vode in ljubitelji koprskega plavanja s svojimi plovili.

Rekord proge sta postavila leta 2006 Juš Veličkovič iz PD Zvezda Kranj (moški in absolutno) s časom 0:12,32 in Maja Cesar iz PK Žito Gorenjka Radovljica (ženske). Isto leto je organizator beležil tudi rekordno udeležbo 360 plavalcev.

Udeleženci se lahko prijavijo na dan tekmovanja od 8,30 ure dalje. Prvi trije tekmovalci v sedmih razpisanih kategorijah bodo prejeli medalje, absolutna zmagovalca v moški in ženski kategoriji pa še pokal in denarno nagrado. Organizator bo tudi letos pripravil posebne nagrade za najmlajšega in najstarejšega ter udeleženca z najbolj izvirnim nastopom. Vsak udeleženec maratona bo prejel tudi bon za kosilo. Na cilju bo tekmovalce pričakal topel čaj. Od 11.ure dalje, vse do podelitve priznanj, ki bo ob 14.uri, bodo na bazenu potekale v okviru Dnevov slovenskega plavanja tudi igre na vodi za udeležence, njihove spremljevalce in kopalce, ob 11.uri pa prične še turnir v vodni košarki. Že v petek bo Plavalni klub Koper za obalne šolarje organiziral vodne delavnice, ki bodo pričele ob 9,00 uri na kopališču v Žusterni.

Prireditev , ki jo sofinancirata Mestna občina Koper in Fundacija za šport ter številni sponzorji in donatorji, bo potekala tudi v primeru dežja. V klubu se bojijo le burje ali juga, ki edina lahko odpihneta mini plavalni maraton. Večjim skupinam in klubom v Plavalnem klubu Koper priporočajo, da pridejo na vpis vsaj uro pred startom.

Vabljeni vsi sedanji in bivši člani kluba ter ljubitelji plavanja in rekreativci!

Podrobnejše informacije: www.plavalniklub-koper.com