Koper je pripravljen na evropsko prvenstvo

Post date: Feb 23, 2021 3:1:3 PM

Čez natančno 30 dni bo koprska Bonifika gostila prvi tekmi UEFA evropskega prvenstva do 21 let. Ob tej priložnosti je župan Mestne občine Koper Aleš Bržan gostil predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića. Strinjala sta se, da je Koper že pripravljen na največji nogometni dogodek v zgodovini Slovenije.

Po uvodnih pozdravih v prostorih občinske uprave sta si koprski župan in predsednik NZS izmenjala mnenja o pripravah na evropsko prvenstvo do 21 let, ki ga bosta marca gostili Slovenija in Madžarska. Kot sta ugotovila, je Koper že pripravljen na največji nogometni dogodek v naši državi. »Koper bo marca gostil mlade nogometne zvezdnike, ki so pravi magnet za množice navdušencev po vsem svetu. Gledalcev na tribunah na žalost najverjetneje ne bo, a zagotovo bomo lahko vsaj na televizijskih zaslonih spremljali spektakularne nogometne tekme,« je marčevsko evropsko prvenstvo napovedal koprski župan Aleš Bržan.

Podobnega mnenja je tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović: »Koper bi že danes lahko gostil tekme evropskega prvenstva. Tudi sicer gre za mesto, ki predstavlja pomembno nogometno središče, razume nogomet in ustvarja odlične pogoje za razvoj nogometašev. To potrjuje zgodovina in to bo zagotovo pokazalo tudi to evropsko prvenstvo.«

Župan in predsednik sta se nato sprehodila po Verdijevi ulici, Titovem trgu, Čevljarski in Župančičevi ulici ter se ustavila pred stadionom Bonifika, kjer ju je pričakal velik transparent, ki priča o tem, da bo Koper že prihodnji mesec gostil štiri tekme UEFA evropskega prvenstva do 21 let. Ob koncu srečanja sta si ogledala še razstavo, ki so jo ob lanskoletnem 100. rojstnem dnevu pripravili v koprskem nogometnem klubu.