KOPRSKI OLIMPIJCI PRI ŽUPANU MESTNE OBČINE KOPER IN RAZGLEDNICE KOPRSKIH OLIMPIJCEV

Post date: Jul 27, 2016 6:36:49 PM

ACF | On 22, Jul 2016

Danes je v Kopru Olimpijski dan. Ob tej priložnosti je župan Mestne občine Koper Boris Popovič sprejel koprske olimpijce in jim zaželel veliko sreče na Olimpijskih igrah.

Kajakašici Špeli Ponomarenko Janić, jadralki Veroniki Macarol in rokometašu Deanu Bombaču je župan Boris Popovič najprej čestital za uvrstitev na Olimpijske igre Rio 2016 in jim dejal, da je Mestna občina Koper nanje zelo ponosna. »Prav je, da začutite, da je mesto z vami«, je dejal župan Popovič in jim v imenu koprske občine izročil čeke v vrednosti 1500 evrov ter jim obljubil, da lahko na pomoč občine računajo tudi v prihodnje.

Da je Mestna občina Koper športu prijazna občina, je potrdila tudi predsednica Športne zveze Koper in predsednica regijske pisarne Olimpijskega komiteja Sonja Poljšak. »Ponosna sem, saj je koprski župan edini, ki je pred odhodom na Olimpijske igre sprejel svoje olimpijce«, je dejala in dodala, da Mestna občina Koper tudi sicer področju športa namenja veliko pozornost.

Tudi vsi trije olimpijci so se strinjali, da področje športa v občini v zadnjih letih doživlja skokovit razvoj. Macarolova in Ponomarenko Janićeva sta se še posebej razveselili današnjega odprtja centra vodnih športov Active Koper, medtem ko se je Bombač pošalil, da se v reprezentanci vedno rad pohvali z dejstvom, da prihaja iz najlepšega mesta.