Najboljši športniki MOK prejeli nagrade

Post date: Apr 21, 2013 2:33:47 PM

Športna zveza Koper je v sodelovanju z Mestno občino Koper včeraj podelila kar 91 priznanj najboljšim koprskim športnikom minulega leta.

Najboljša športnica je že tretje leto zapored kajakašica Špela Ponomarenko Janič, ki žal na podelitvi ni bila prisotna, saj se na Portugalskem intenzivno pripravlja na letošnje olimpijske igre. Najboljši športnik minulega leta pa je rokometaš RK Cimos Koper Dean Bombač, ki se je za nagrado še posebej zahvalil svojim soigralcem in vodstvu kluba.

V kategoriji kolektivnih športov sta si naziv najboljših prislužili dve ekipi, in sicer ženska članska ekipa Odbojkarskega kluba Luka Koper ter moška članska ekipa Rokometnega kluba Cimos Koper. Med ekipnimi športi so naziv najboljših odnesli jadralci posadke Yngling Jadro Koper, članici hip hop formacije maestro Veronika Škrlj in Kaja Križman ter Sara Mlakar in Jure Gostinčar iz Plesne šole Fiona. Kot je na prireditvi poudaril podžupan Danijel Cep, je imela letos ocenjevalna komisija resnično polne roke dela pri izbiri najboljših. Povedal je, da je to potrditev vsem, ki si vsa ta leta prizadevajo, da bi se šport v občini Koper in na Obali nasploh dvignil na resnično zavidljivo raven, da bi športniki dosegali najboljše rezultate in da bi bilo mesto Koper, ter seveda občina, vse bolj prepoznavna tudi onkraj meja države.

Dobitnikov pisnih plaket za športne dosežke v minulem letu je bilo 46, da pa je bilo leto 2011 za koprski šport uspešno kaže tudi dejsto, da je kar 52 športnikov prejelo priznanja za vrhunske športne dosežke na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih. Letos so podelili tudi častno listino Športne zveze Koper, ki jo je za življenjsko delo na področju športa v Kopru, predvsem v namiznem tenisu, prejel Aljoša Škabar. Jubilejnih plaket je bilo kar pet, podelili so tudi šest posebnih priznanj in kar 75 pisnih priznanj za športne dosežke v minulem letu.

Novica je bila objavljena na strani koper.si