Obalne občine so podprle projekt Slovenske bakle

Post date: Feb 06, 2020 8:25:40 AM

Šport bodo v letošnjem letu še posebej zaznamovale Olimpijske igre v Tokiu. Z namenom promocije slovenskih športnikov, ki bodo odpotovali uresničevat svoje sanje, in stopnjevanja vzdušja pred velikim globalnim dogodkom, bo po Sloveniji zakrožila Slovenska olimpijska bakla.

Gostilo jo bo 8 krajev po Sloveniji, med katerimi 23. maja 2020 tudi obalna mesta. 4. februarja je mag. Janez Sodržnik, prvi podpredsenik OKS-ZŠZ, projekt predstavil na koordinaciji županov vseh štirih obalnih občin, ki so bili nad njim navdušeni in so mu zato izrazili podporo. Menijo, da gre za dobro pobudo, ki združuje in nagovarja prave vrednote.

Bakla bo prispela v Piran, od koder po morju še v Izolo in na končno lokacijo v Koper, kjer bo potekala osrednja slovesnost. Nosili jo bodo aktualni in bivši olimpijci in župani občin, pridružila pa se bodo še številna športna društva in zainteresirana javnost, tudi iz Ankarana. Gre za zahteven in odmeven projekt, ki doprinaša k promociji športa, gibanja in olimpijskih vrednot tudi v slovenski Istri.

Nosilec projekta je OKS-ZŠZ, vodi pa ga Regijska pisarna Južna Primorska.