Sončkov festival

Post date: May 09, 2013 6:44:41 AM

Letos bo 3. Sončkov pokal v košarki in 6. Sončkov festival zaznamovan tudi z dobrodelnim koncertom v soboto 1. junija.

5. Sončkov festival je za nami.

Otroci so se zabavali v amfiteatru Bonifike na igralih, veselo poganjali avtke in sodelovali v nagradnih igricah. Odvijali so se tudi nastopi plesnih skupin: OŠ Livade z Livadskimi pupami in Livadskimi frajerkami, Plesna skupina Metulj iz Pirana, KUD Balerima iz Izole in AKUD Kolo. Pred soncem so se lahko skrili v Hali B kjer jih je dočakal Emilija Pavlič s kuharskimi delavnicami, ki so RES doživele res izjemen obisk in zanimanje. Med delavnicami je za izpostaviti novosti - so polstenje volne,izdelovanje otroških torbic in predpasnikov iz blaga brez šivanja,. in urice angleščine.

V nedeljo dopoldne se je odvijal 2. SONČKOV POKAL V MINI KOŠARKI na zunanjih igriščih, kjer je nastopilo okoli 60 mladih košarkarjev letnika 2003 in mlajši s strani 6-ih regijskih osnovnih šol. Turnir je bil izredno zanimiv in napet, boji pod košem neizprosni, saj so bile vse ekipe dobro pripravljene in motivirana in rezultati tesni.

Za res lepo vzdušje je prispevalo tudi vreme, ki je bilo prireditvi naklonjeno, da se je turnir tako lahko odvijal na zunanjih igriščih in seveda tudi pester spremljevalni program.

Med odmori so male košarkakaše bodrile in razveseljevale Šmarjetice iz OŠ Šmarje, Navijaška skupina POM POM iz OŠ Koper in Plesna šola Latino.

Najboljše tri ekipe so bile nagrajene s pokali in medaljami a tudi preostale ekipe niso ostale praznih rok so prejele spominske pokale in medalje. Podeljeval jih je častni gost turnirja - kapetan Union Olimpije Goran JAGODNIK, ki so ga bili otroci še posebej veseli.

Vsak udeleženec pa je tudi prejel vrečko s simpatičnimi darilci ! Najboljši igralci ekip pa so prejeli dres s strani košarkaškega kampa Boštjana Nachbarja - BOKI KAMP !

Finalna tekma je bila z športnim komentatorjem v živo prenašana na lokalni Sponka TV.

Zmagovalna ekipe je dobila še posebno nagrado in sicer vstopnice za ogled četrtfinala EURObasketa U-20, ki je bila v Ljubljani, dvorana Stožice, 20.7.2012.

1. OŠ Koper2. OŠ LIVADE Izola

3. OŠ DUŠAN BORDON Koper

4. OŠ VOJKA ŠMUC Izola

5. OŠ MIROSLAV VILHAR Postojna

6. OŠ ANTONA GLOBOČNIKA Postojna