SPOROČILO ZA JAVNOST

Post date: Oct 29, 2013 11:52:21 PM

Športna zveza Koper zre z optimizmom v prihodnost

Koper, 25. oktober 2013 – Včeraj je v prostorih Arene Bonifika potekala 20. redna seja skupščine Športne zveze Koper, ki je obenem postregla tudi z zanimivo razpravo o prihodnjem delovanju športa v Mestni občini Koper ter podala tudi nekaj konkretnih predlogov za izboljšanje pogojev za delovanje športa v Kopru.

Včeraj je v prostorih Arene Bonifika potekala 20. redna seja občnega zbora Športne zveze Koper, katere se je udeležilo vrsto predstavnikov športnih društev in klubov z območja Mestne občine Koper. V uvodu je predsednica Športne zveze Koper Sonja Poljšak predstavila poslovanje in aktivnosti zveze v preteklem letu ter prav tako spregovorila o načrtih za prihodnje obdobje. Tudi v bodoče bo nadaljevala z uspešnimi projekti kot so Dnevi odprtih vrat koprskega športa, Uživajmo ob morju, turnir v ulični košarki, Naučimo študente veslati, Primorski gorski teki, kolesarski maraton Brevet 200 km, v letu 2014 pa bo prvič luč sveta uvidel tudi Istrski maraton.

Športna zveza Koper finančno uspešno posluje, veliko programov športnih društev in klubov je sofinanciranih predvsem s strani Fundacije za šport in delno Mestne občine Koper.

Na pobudo Športne zveze Koper bo konec leta izšla tudi knjiga o zgodovini koprskega športa z naslovom »Koprska športna kronika – letopisi koprskega športa«. Knjiga, katere pripravo so sofinancirali v Mestni občini Koper in Fundaciji za šport, bo izšla v nakladi do 500 izvodov.

Kot poseben uspeh Športne zveze Koper si štejejo tudi uvrstitev s strani Olimpijskega komiteja Slovenije oz. izbor dveh mladih koprskih športnic, Monike Škrlj ter Ane Umer, ki sta letos kot predstavnici iz Slovenije v grško olimpijsko središče Olimpija odpotovali na brezplačno 14 dnevno izobraževanje za mlade športnike iz skorajda vseh držav širom po svetu.

V Športno zvezo Koper sta bili včeraj sprejeti tudi dve novi članici in sicer Vaterpolo klub Bonifika Koper ter Območna balinarska zveza Slovenska Istra Koper.

Matevž Brec, Športna zveza Koper

Mobilni telefon: 051/262-407

E-pošta: sport.koper@siol.net