V soboto olimpijski tek v Kopru

Post date: Apr 21, 2013 4:20:20 PM

Že to soboto, 23.6.2012, bo Koper gostil enega največjih, z olimpijskim duhom zaznamovanih športnih dogodkov – Olimpijski tek 2012, ki bo v Koper znova privabil nekaj sto ljubiteljev teka. Olimpijski tek bo služil tudi kot koprski uvod v olimpijske igre, ki bodo letos potekale v Londonu in na katerih bomo tudi prebivalci slovenske Obale imeli svoje kandidate za odličja. Na drugem zaporednem olimpijskem teku v Kopru bodo tudi tokrat organizatorji (Olimpijski komite Slovenije in Športna zveza Koper) gostili številna znana imena slovenskega športa, svoj prihod so tako že napovedali Petra Majdič, Primož Peterka, Miro Cerar, Brigita Langerholc Žager, Gašper Vinčec, vsi vrhunski športniki bodo na voljo tudi za druženje ter pogovore z udeleženci prireditve.

Začetek olimpijskega teka je predviden za 18. uro, s samimi prijavami pa bodo organizatorji pričeli že ob 15.00. Na prireditvi se bodo lahko udeleženci srečali tudi z nekaterimi znamenitimi elementi olimpijskega protokola.

Olimpijski tek je namenjen širši množici ljubiteljev športa, ki se bodo lahko na koprskih ulicah preizkusili v teku na 1 in 8,5 km. Startnina za tek na 8,5 kilometra znaša 10,00 EUR, udeleženci pa bodo ob tem prejeli mnogo daril s kakovostno olimpijsko tekaško majico na čelu.

V okviru letošnjega olimpijskega teka bodo na prizorišču razstavljene tudi številne olimpijske grafike in izdelane kolajne učenk in učencev Osnovne šole Koper v okviru razstave Olimpijske igre 2012 London. Med vsemi izdelki bodo v posebni komisiji organizatorjev izbrali tudi najboljše izdelke, ob tem pa bodo učenci in učenke ter prav tako Osnovna šola Koper za svoj trud nagrajeni.