ZDENKA PONOMARENKO PREJELA PRESTIŽNO PLAKETO OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE-ZDRUŽENJE ŠPORTNIH ZVEZ ZA POMEMBEN RAZVOJ ŠPORTA

Post date: Oct 16, 2017 10:51:43 AM

Ljubljana, 13. Oktober 2017

Olimpijski komite Slovenije je v Ljubljani slovesno obeležil 26 let delovanja in se na ta način spomnil na podpis ustanovne listine, ki se je zgodil 15. oktobra 1991 v Štihovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma. Prestižno priznanje Mednarodnega olimpijskega komiteja je prejel nekdanji vrhunski kanuist Andrej Jelenc.

"Na OKS smo ponosni, da smo del športne družine, da smo tista podskupina družbe, ki daje slovenskemu narodu največ. Dajemo enotnost in pogled na svet, ki ni vezan na politično ali kakšno drugo pripadnost in materialni status. Želim si, da bi tako ostalo tudi v prihodnje. Ne smemo pa pozabiti, da ob največjih športnih dosežkih največ šteje tisto, kar je v samem športu, da gradimo celotno družbo, ki bi bila v prihodnosti dobra osnova za življenje nas, naših otrok in vnukov," je uvodoma povedal predsednik OKS Bogdan Gabrovec in kot zgled izpostavil nekdanjega telovadca Miroslava Cerarja, s tridesetimi medaljami na velikih tekmovanjih najuspešnejšega slovenskega športnika, ter nedavno zlato medaljo slovenske košarkarske reprezentance.

Priznanja za pomemben razvoj športa so dobili Miran Müllner iz Športne zveze Nova Gorica, za dolgoletno strokovno in organizacijsko delo Zdenka Ponomarenko (Športna zveza Koper) in Tomo Šarf pa za dolgoletno delovanje v gorskih tekih.

Na fotografiji: Zdenka Ponomarenko in predsednik OKS

Pripravil: Matevž Brec, Športna zveza Koper